Vid problem med forumet, kontakta webbmästaren.

Villrådig om isolering och tätskikt

Forumindex Byggmaterial Villrådig om isolering och tätskikt

13 november 2019 kl 12:03

Magda Andersson

 

<span lang=”SV” style=”mso-ansi-language: SV;”>Vi håller på och projekterar en tillbyggnad med asymmetriskt sadeltak (taklutning 20 respektive 60 grader) och funderar på att använda hampaisolering. Byggnaden kommer ha plåttak och är ett fritidshus i fuktig miljö (nära havet) med inredd vind (vi ska ha ett sovrum på vinden). Vi använder huset året om och har luftvärmepump och vedspis som uppvärmning. Idag har vi underhållsvärme året om och när vi är är eldas flitigt i vedspisen. På ytterväggarna har vi träpanel som andas. </span>

Vi är inne på att bygga utan plastfilm men funderar mycket på hur vi ska göra vid taket. Med plåttak på papp och råspont behöver vi då ha luftspalt mellan råspont och isolering? dessutom om nu yttertaket är ångtätt (dvs plåt) kan det bli problem om fuktig inomhusluft vandrar genom innertak och upp i isoleringen?

Tycker att isolering är en svår fråga. Byggaren tycker vi ska isloera med Polyuretan utan luftspalt men jag känner mig måttligt intresserad av att bo ett plasthus….

Vore mycket tacksam för råd.

Vänliga hälsningar

Magdalena

 

 

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.