Vid problem med forumet, kontakta webbmästaren.

Pvc

03 december 2013 kl 19:31

Sanne_eriksson_88@hotmail.com

Hej!
Vad menar ni med att man bör ”försegla en pvc matta med ekologiskt golvmaterial”?

04 december 2013 kl 16:40

Admin

Gäller bara om det är en gammal PVC-matta med asbest för att slippa spridning av fibrerna som annars blir vid rivning. Annars bättre ta bort mattan. Att försegla =tillsluta,dvs lägga över ett bra material tex trä eller linoleum.

10 april 2015 kl 13:46

Katarina

Hej!

Jag behöver screens till vår inglasade balkong men alla screens jag hittat består till 75% av PVC. Vågar jag köpa dessa? Expediten i en butik sa att alla screens är tillverkade på samma sätt,  och att de var så moderna  att inget av det farliga famns kvar i dagens PVC. Stämmer detta?

Tacksam för sva! Mvh.

Katarina

 

10 april 2015 kl 21:04
Cathrine Bülow
Cathrine Bülow

PVC en ingen bra produkt ut miljö och hälsosynpunkt.Den värsta PVC:n är den mjukgjorda som i golv, vissa leksaker mm. Skulle tyvärr tro att även screens innehåller en hel del mjukgörare.  Hittade dock detta när jag jag googlade:

  • Screenväv | Lagun Markis & Persienn AB

    http://www.lagun.se › Produkter

    Vi har en bred kollektion med screenväv från flera av dom största tillverkarna på marknaden av vävar i bland annat glasfiber och polyester, med eller utan PVC.

    När det gäller vaxdukar finns idag PVC-fria varianter så förhoppningsvis även för denna typ av väv. Någon annan typ av solinskärmning kan så klart också vara ett alternativ.

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.