Vid problem med forumet, kontakta webbmästaren.

Limfritt massivträ i sektioner från Sverige

Forumindex Huskonstruktioner Limfritt massivträ i sektioner från Sverige

08 augusti 2016 kl 14:34

lfmt

Hej!

Är på gång med en 70kvm stuga med sovloft och vill väldigt gärna få byggt diffusionsöppet i massivträ med träfiberisolering och stående panel utanpå. Jag tittar säkert på fel ställen, men har svårt att hitta ngn svensk leverantör (helst flera) som inte använder lim till sitt massivträ. I Tyskland finns MHM-tekniken mfl, men jag tycker det är som att åka över ån efter vatten… Min förhoppning är att få tag i dessa sektioner förutom för precision och snabbt uppförande att de ska kunna hålla kostnaden nere…

Har du några tips?

Tack på förhand!

 

 

11 augusti 2016 kl 21:42
Cathrine Bülow
Cathrine Bülow

Hej, nej tyvärr är det ingen slump att du inte hittat ngt limfritt massivträ här. Det finns ingen sådan sv produktion. MHM hade i V-vik förut men gick i kånken och Holz 100s  fabrik i Norge gick inte heller runt. Martinsons dominerar helt här med sina limmade element. Men åf finns f limfritt.

MHMs element är prisvärda, billigare än de limmade tom.  Holz 100 är gissningsvis nästan dubbelt så dyra.

·         Holz100 Thoma – träelement sammanfogade med trädymlar. Träet är så kallat månträ som fälls en viss tid på året. Det torkar naturligt, är särskilt tätt och ruttnar inte, enligt tillverkaren som ger 50 års garanti mot röta och mögel. http://www.thoma.at/en/

Karlsonhus är återförsäljare i Sverige- http://www.karlsonhus.se.

 

·         MHM- Massivholzmauer– träelement sammanfogade med aluminiumskruv( billiga) http://www.massivholzmauer.de.

Närmaste återförsäljare, Montasje AS Norge, http://www.montasjeas

 

 

 

·     Rombach – träelement sammanfogade med träskruv av bokträ-  http://www.nur-holz.com Återförsäljare i Norge, Montasje AS  – http://www.montasjeas.no / Lycka till 

14 augusti 2016 kl 21:26

lfmt

Hej Cathrine,

Tack så mycket för återkopplingen! Känns märkligt att limfritt massivträ inte kan erbjudas i Sverige.

Jag är i kontakt med MHM och har kontaktat Rombach, men dialogen haltar som bäst. Jag har nyligen fått kontakt med Kaufmannbau.

Kan du priserna för de olika teknikerna? Räknas dessa per kvm golvyta eller per kvm vägg- och takyta?

Tack,

Thomas

19 februari 2017 kl 11:49

Per

Hej Thomas,

Vi är på gång att påbörja ett husbygge och är också intresserade av limfritt ”massivträ”. Får jag fråga om du/ni kom någonvart i ditt efterforskande?

09 augusti 2018 kl 10:52

lfmt

Hej Per,

Kanske inte så relevant för dig längre, men kanske för någon annan.

Jag ritade upp stugan i Sketchup efter att ha handlat designhjälp från en arkitekt. Jag tog referenser och beställde MHM segment och sex olika träfiberisoleringar från Tyskland. Det blev 1,5 långtradare… Jag hade hellre beställt hela klabbet från Sverige, men limfritt, funktion och pris (utan inbördes ordning) uteslöt alternativen jag kunde hitta 2016.

Precis som referenserna jag kollade av med, så är jag väldigt nöjd med materialet och tekniken. Snickarna som monterade MHM-sektioner för första gången hade inga större svårigheter och gillade konceptet starkt. De ville tom starta ett samarbete 🙂 Tekniken har skapat (positivt) intresse i närområdet och jag har haft flera samtal om den.

Oavsett lycka till!

Thomas

 

  • Det här svaret redigerades 2 år, 3 månader sedan av  lfmt.
18 augusti 2018 kl 11:58
Cathrine Bülow
Cathrine Bülow

Hej Thomas!

Vad kul att höra! Vore mycket intressant att få veta mer om ditt projekt! Kan du mejla mig på cathrine@ekobyggportalen.se kanske?

Varma hälsningar Cathrine

 

 

26 mars 2019 kl 11:42

lfmt

Hej Cathrine!

Såg inte ditt meddelande förrän idag, jag mejlar dig.

Mvh,

Thomas

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.