Vid problem med forumet, kontakta webbmästaren.

Byta golv

29 december 2018 kl 22:21

Husbyan

Hej!

Vi ska flytta in i ett hus byggt 1980 som i original hade heltäckningsmattor men nuvarande ägare (enda ägare) har bytt dessa mot plastmattor och det är plastmattor i nästan hela huset, något vi vill åtgärda innan vi flyttar in. Är det stor risk att det är asbest i limmet? Gör vi klokast i att riva ut alltihop om det inte är asbest?

Vi har en begränsad budget att ta hänsyn till också just nu, vad är bäst ur ekonomisk synvinkel och ändå okej ur giftsynpunkt? Har kikat lite på laminat (men det var dyrare än jag trodde) och olika typer av trägolv och parkett (klick att lägga själva, vilket vi skulle kunna klara av men ungefär där går vår gräns för vad vi klarar).

Övriga tips att tänka på? Vi kommer att ha plastgolv på hela övervåningen med alla sovrum samt i hallen och köket på nedervåningen (även plastmattor på golvet i båda badrummen men det blir en senare fråga).

Tvättstugan kommer också behöva renoveras relativt omgående, hur kan man tänka där gällande våtrumsmatta/annat alternativ?

01 januari 2019 kl 11:18
Marcel Berkelder
Marcel Berkelder

Hej.

Har man följt regelverket, skall det inte finnas asbest i limmet. Asbest förbjöds 1976.
Skulle jag renovera, skulle jag inte lägga in laminat. Jag skulle föredra trägolv med så lite tillsatser som möjligt, helst rent trä.

Angående badrum så är det så pass komplext att det inte låter sig beskrivas här på ett inlägg. Det finns dock gott om information på nätet. http://www.sp.se/vatrum

Det finns naturligtvis också alternativa metoder, såsom lerkleening m m.

 

Läs gärna här på forumet: http://www.ekobyggportalen.se/badrum/

Det är en fråga om vilka hantverkare man hittar, försäkringsvillkor, vilka egna krav man har m m.

Lycka till,

/marcel

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.