Vid problem med forumet, kontakta webbmästaren.

2+2 fönster

Forumindex Byggmaterial 2+2 fönster

25 november 2020 kl 21:50

Tinyhouse20

hej

 

Är det någon som byggt med lösningen 2+2 fönster? Förstått att det var en arkitekt som kom på detta och att man då ska sätta ett 2-glas fönster ute vid fasaden och sedan ett längre in så man får som ett litet växthus mellan.

Jag skulle gärna vilja veta hur ni gjort som har denna lösning. Borde ju gå att få helt ok u-värde på det. Frågan är bara hur bra det är för väggarna i detta hålutrymme mellan fönstren. Kan det bli problem med fukt?

26 november 2020 kl 08:43
Marcel Berkelder
Marcel Berkelder

Hej.
Jag har bekanta som i sin Västerbottensgård med 1+1 fönster, satte in kassetter med dubbelglas på insidan. Det har fungerat bra under många år.
Viktigt är i första hand att man ser till att ha fungerande ventilation framförallt med avseende på undertryck inomhus. Sedan är det viktigt att insidan av fönsterna är fukttäta (vattenånga). Även med ventilation som strävar mot undertryck kan det pga vindförhållanden ändå uppstå att trycket i vissa delar av huset (beroende på vindriktning) får ett övertryck jämfört med ute. Då finns det risk att det blir imma mellan fönsterrutorna.
Det är också en fördel om luft kan svepa förbi fönsterna, undvik hinder såsom fönsterbrädor, möbler osv, så att man får en luftomsättning vid fönstren och undviker imma på insidan.
Med 4 glas fönster får du ett mycket lågt U-värde, risken för imma på insidan minskar men risken för påfrysning på utsidan ökar!
Hälsn, Marcel

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.